Onsdag
17
Februari 2016
OSD Östersund Östersund

DigitalDagen

Vi lever i den digitala eran, en verklighet i snabb förändring. Att förstå hur den påverkar och hur det kan stödja din verksamhet är en avgörande framgångsfaktor.

Digitaldagen är en värdefull kunskapsdag för dig som vill ha en bra digital koll och inblick i digitaliseringens framfart. Inspirerande föreläsare och seminarier ger dig ökad insikt i hur du kan tänka och agera för att bättre nyttja de möjligheter som finns.

--

När: 17 februari 2016
Var: OSD Östersund
Pris: 1 995:- .
Anmälan på plats: 2 500:-

--
KeyNote Johan Svensson
Johan Svensson är Affärsutvecklingschef på Berghs School of Communication där han också föreläser om digital affärsutveckling. På www.explorecurate.com skriver Johan om #digitalainsikter. Johan har en bakgrund från mediebranschen och har bl. a. haft ledande roller inom Stampen, VLT och MTG.

KeyNote Joakim Jardenberg
Internetchef Helsingborg. Senior rådgivare åt väldigt stora och ganska små företag, affärsängel och global föreläsare – allt med internet som gemensam nämnare. Old timer som jobbat i branschen sedan 1993, men som fortsätter vara precis lika nyfiken och fascinerad av utvecklingen. Sedan 2013 även internetchef i Helsingborg – och därför ansvarig för ”Internet och staden”.
--
Karin Adelsköld
Moderator
Karin Adelsköld är en journalist, ståuppkomiker, föreläsare och bloggare som bevakat webben sen 1995 för bla Sveriges Radio, SVT och TV4. Senast kommer Karin från SVT:s konsumentprogram Plus där hon varit testansvarig, nu föreläser hon om kommunikation och humor runtom i landet samt är krönikör på tidningen Fokus. Nyligen utsågs hon till Sveriges roligaste Twittrare och Internetworld satte henne överst på listan över 62 kreativa personer att hålla koll på i det digitala Sverige.
--
PARALLELLA SESSIONERNA
Inspirationsföreläsare Karin Nilsdotter
Karin Nilsdotter, Årets Teknikkvinna 2014, är en riktig visionär, van att lyfta blicken lite högre. Karin arbetar inte bara med att göra Sverige till en del av rymdturismen. och har haft internationella ledningsroller. Hon är initiativtagare till "Creative Space" där akademiker och industrier tillsammans kan skapa innovativa produkter och tjänster med rymden som plattform. Det hon ser är att detta i framtiden kan skapa effekter på jorden i form av nya produkter, perspektiv, upplevelser och utbildningar inom forskningsområden.-

--
Sessionstalare
Jan Gulliksen
KTH
Jan Gulliksen är professor i människa–datorinteraktion på Kungliga tekniska högskolan i Stockholm. Den forskning han främst har ägnat sig åt är att titta på hur arbetsmiljön påverkas av digitaliseringen och att förbättra den genom att lägga mer fokus på design och användbarhet. Jan Gulliksen är även ordförande i Digitaliseringskomissionen som arbetar för att nå det it-politiska målet att Sverige ska bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. För att nå dit gäller det att släppa det traditionella risktänkandet och välkomna de nya möjligheterna, menar han.

Joakim Jansson
DigJourney
Joakim Jansson är rådgivare, föreläsare och entreprenör inom digital transformation. Lever efter devisen att digital mognad ökar företags konkurrenskraft och hjälper styrelser, vd:ar och ledningar att ta kommandot i deras företags digitalisering. Centralt i denna hjälp finns arbetsmetodiken Den Digitala Mognadsmatrisen. Med metodiken som utgångspunkt och med goda exempel från 15 nordiska företags digitala resor släpps boken Att leda digital transformation i mars 2016. Under sin föreläsning kommer Joakim att förklara vad ett framgångsrikt digitalt ledarskap består av.

Martin Deinoff
Creuna
Martin Deinoff är entreprenör, författare, inspiratör och VD på det nystartade bolaget Digital Innovations Lab. Han är en digital pionjär med erfarenhet från Spray, Razorfish och Creuna som vet mer än de flesta om vad Internet och digital utveckling betyder för företag, användare och samhället i stort. Martin har en gedigen erfarenhet kring digital innovation, strategi och konceptutveckling för många svenska och internationella företag. Hans bok ”Hur du lyckas i den digitala ekonomin” är både omtalad och uppskattad

Carolina Brånby
Svenskt Näringsliv
Carolina Brånby arbetar med de juridiska frågorna inom digitaliseringsområdet. Digitaliseringen påverkar även de juridiska, upphovsrättsliga och säkerhetsaspekterna och deras nutida och framtida utformning i stort. Hon kommer att diskutera kring vad innebär den nya dataskyddsförordningen och strategin för digital inre EU-marknad innebär för ditt företag? Öppnas nya möjligheter för din försäljning när strategi för en digital inre EU-marknad träder i kraft?

--
Schema
08.30 – 09.30: Joakim Jardenberg, Key note.
Ämne: Avstampet in i det digitala. På ett igenkännande och avdramatiserat sätt ser vi förbi tekniken och fokuserar på de möjligheter som den ger.

09.45-10.30: Parallella sessioner, del 1 – Välj session efter intresse:
Offentlig: Joakim Jardenberg.
Ämne: Hur blir vi en attraktiv arbetsgivare som drar till sig talanger? Hur hittar vi rätt påverkansområden i en tid där utvecklingen går så rasande snabbt?

Företag: Carolina Brånby.
Ämne: Vad händer om EUs dataskyddslagar ersätter de nationella? Vad behö- ver jag veta om dataskyddsfrågor och hur påverkar de företaget?

Ledarskap: Jan Gulliksen.
Ämne: Framtidens organisationer och arbetsmarknad. Hot eller möjlighet, vem ansvarar för att driva förändringen och vilka verktyg finns att tillgå?

10.30-11: Fikapaus & utställning

11.00-11.45: Parallella sessioner, del 2 – Välj session efter intresse:
Offentlig: Jan Gulliksen.
Ämne: Hur kan offentlig sektor engagera, skapa användbarhet och tillgänglighet samt erbjuda bättre tjänster av hög kvalitet med hjälp av tekniken?

Företag: Martin Deinoff
Ämne: Affärsmodeller i en digital värld. Att nå en global marknad. Hur tänker man strategiskt för att lyckas i den digitala ekonomin?

Ledarskap: Joakim Jansson
Ämne: Digitala ledarskapets 10 budord. Under en interaktiv session resonerar vi kring begreppet förändringsledarskap och vad det innebär.

11.45-13:30: Lunch och Workshops.
Karin Adelsköld Kåserar om glädje, lust och humor i tekniken. Övriga workshops-värdar presenteras den 10 februari.

13.30 – 14.30: Johan Svensson, Key note.
Ämne: Spaningar från CES i Los Angeles, CMA i San Fransisco. Om Start-ups, affärsutveckling och innovation. Inspiration, insikt och användbara idéer.

14.30 – 15.00: Fikapaus & utställning

15.00 – 16.00: Karin Nilsdotter, Inspiration.
Ämne: Gränslösa möjligheter, rymden nästa och innovation för hållbara lösningar. Att skapa utveckling innebär att gå vidare, att aldrig ge upp.

16.00 – 16.30: Soffpanel.
Moderator: Karin Adelssköld.
Medverkande i panelen presenteras den 10 februari.

16.30-18.00: Mingel och utställning.

I siffror

55 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

1291 st

har besökt evenemanget på Östersund.com
Boenden närmast OSD Östersund natten mellan 30 November och 1 December.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(OSD Östersund). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. DigitalDagen, OSD Östersund

POPULÄRT I Östersund JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Östersund.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Östersund. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Mars 2024