Oavsett om du är intresserad av sport, mat eller musik finns det något att uppleva i Östersund under året. Ta del av vår guide till några av de mest populära evenemangen.

Östersundsloppet – 6 april

I början av april anordnas Östersundsloppet som är ett motionslopp i skidskytte. Här kan du delta utan förkunskaper och utan eget gevär, och du är välkommen oavsett om du är nybörjare eller erfaren åkare. Du kan välja mellan en bana på 4 x 3 kilometer och en på 3 x 1,1 kilometer.

SubZero E-Games – 7-9 juni

På Östersund Arena genomförs SubZero E-Games som är en stor turnering med några av landets bästa lag inom Counter-Strike, tillsammans med föreläsningar inom AI och gaming. SubZero E-Games anordnas den 7-9 juni.

Storsjöyran – 26-28 juli

I slutet av juli är det dags för Storsjöyran som är en av Skandinaviens största musikfestivaler, då ett fyrtiotal artister tar plats på flera olika scener i Östersund. Några av artisterna som redan är klara för Storsjöyran är Zara Larsson, Lars Winnerbäck, The Hellacopters och Darin.

International Food Festival – 6-9 september

International Food Festival turnerar runt om i Sverige från april till oktober. I början av september kommer turen till Östersund på Stortorget. Festivalen har genomförts i mer än 15 år och här hittar du delikatesser och mat från världens alla hörn.

Östersunds Bluesfestival – 24-26 oktober

Om du gillar blues rekommenderar vi ett besök på Östersunds Bluesfestival. Under tre dagar bjuds på uppträdanden, och de första bokade artisterna är Alice Armstrong och The Blue Bender