För den redan hästintresserade bjuder Sverige upp till otroligt många trav- och hästsportsrelaterade aktiviteter.

För den redan hästintresserade är det ingen nyhet att Sommarsverige bjuder upp till otroligt många trav- och hästsportsrelaterade aktiviteter. Kanske har du då redan planerat in ett digert schema på olika banor? Men även för dig som inte kan ett jota om hästar finns mycket spännande för hela familjen att hämta i hästvärlden.


Sommaren 2021 är onekligen Sverigesemesterns sommar, av förklarliga skäl så här i Coronans tidevarv. Men även om palmer och kokosdrinkar också har sin charm finns det faktiskt ingen anledning att sörja utrikessemesterns frånfälle. Sverige har otroligt mycket att erbjuda, och det till ett betydligt mindre klimatavtryck än den thailändska chartersemestern!

Travsportens sommar 2021

Både för nybörjare och redan insatta kan sajter som Travstart.se vara en bra utgångspunkt för att sätta dig in i dagens förutsättningar för travsporten inför semesterplaneringen. Självklart är hela travsportens förhoppning inför sommaren 2021 att kunna tävla inför publik, men även om det inte skulle gå att genomföra fullt ut kommer säkert många travbanor att erbjuda corona-anpassade aktiviteter i samband med tävlingar.

Så varför inte åka på travturné? Sverige är kantat av många fina travbanor, många med rent kulturhistoriskt intresse. Vem har inte hört talas om Solvalla eller Jägersro? Även som inslag i en citysemester kan travsporten erbjuda stor glädje. Forskning visar dessutom att aktiviteter som innebär umgänge eller interaktion med hästar och djur har stor positiv inverkan på oss människor –det får oss helt enkelt att må bra både psykiskt, fysiskt och socialt!

Familjevänlig semester för alla

Travsport är verkligen en kanonaktivitet för hela familjen – både för föräldern med vinnarskalle som kanske vill satsa en slant, liksom för den hästtokiga dottern. Med barn och ungdom i fokus har Svensk Travsport exempelvis startat upp initiativet Björntaget i samarbete med legendariske kusken Björn Goop. Björntaget har som ändamål att barn och unga som vanligtvis kanske inte kommer i kontakt med travsport får chans att göra just det, som ett led i Svensk Travsports värdegrundsarbete.