• Evenemang idag
Onsdag
26
Juni 2019
Frösö kyrka Östersund

Konsert: Klassisk folkmusik

Bengt-Eric Norlén – violin, viola, Fredrik Mårtensson - gitarr
Den folkliga musiken har alltid varit en viktig del av den ”seriösa” musiken. Kanske kan man tala om ett syskonskap. Populära melodier har genom historien arrangerats efter tidens ideal eller fungerat som inspirationsstoff till egenkomponerade stycken. Den folkliga musiken har i sin tur lånat element ur den klassiska traditionen, genrerna har berikat varandra och fortsätter att göra så!

Detta program innehåller olika former av folklig klassisk musik. Vi lyfter och rör oss ifrån Bela Bartoks kärva bearbetning av Rumänska folkdanser och Astor Piazzollas Nuevo Tango via Gunnar de Frumeries personliga variationer över ”En gång i bredd med mig” och Niccolo Paganinis Tarantella-doftande Rondeau för att landa i Ulrik Neumanns och Svend Asmussens oöverträffade fantasi och folklighet.

Fri entré. Kollekt. Denna konsert är en del av evenemanget Musikdagarna: https://www.svenskakyrkan.se/frososunnenordero/musikdagarna

I siffror

372 st

har besökt evenemanget på Östersund.com

POPULÄRT I Östersund JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Östersund.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Östersund. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Oktober