• Evenemang idag
Fredag
4
Maj 2018
Gamla Tingshuset Östersund

Talking Time med Ellika Frisell

Konsert + Dans!
18.00 - En timme gratis dansworkshop i folkdans med Klubb 3

19.30 - Konsert med Talking Time
ca 20.45 - Dans till levande folkmusik (bl.a. Ellika Frisell).

Den nya spännande folkmusiktrion Talking Time formades förra året när slagverkaren Robin Cochrane träffade violinisten Ellika Frisell och slagverkaren Rafael Sida och de började experimentera med svensk folkmusik och slagverk utifrån afrikanska rytmer och flamenco. Resultatet är ett luftigt sound, där slagverket får ta stor plats men där fiolen har stor frihet och en Bingsjö-polska kan förvandlas till en västafrikansk Takamba eller en spansk Bulerias i en handvändning!

Ellika Frisell är en av Sveriges mest kända spelmän sedan 80-talet, som gått i lära hos bland andra Päkkos-Gustav från Hälsingsland. Hon har tidigare hörts med bl.a. Filarfolket, Den Fule och Ellika & Solo.
Rafael Sida började som rockstjärna i Mexiko och kom till Sverige på 1970-talet. Sedan många år turnerar Rafael Sida med Ale Möller band.
Robin Cochrane känner vi som en mångsidig musikant som växte upp i Östersund, där han hörts både som slagverkare och keyboardist med bl.a. Kape, SoundRiot, Abjeez och P-danjelsa. Sedan några år tillbaka bor han i Stockholm och hörs med flera av de största namnen inom reggae, folk- och världsmusik.

Inträde: 100 pix på både förköp och i dörren
Medlemmar i Klubb SAM och Spelmansförbundet J/H: 20 kr rabatt.

Konserten presenteras i samarbete med Region Jämtland/Härjedalen "Kulturstöd", Östersunds kommun, Kulturrådet, Spelmansförbundet J/H, Studieförbundet Vuxenskolan, Frejas bakeri, TeloGott.

Boka på Tickster
I siffror

12 st

har besökt evenemanget på Östersund.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Gamla Tingshuset). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Talking Time med Ellika Frisell, Gamla Tingshuset

POPULÄRT I Östersund JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Östersund.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Östersund. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Maj