• Evenemang idag
Måndag
12
Mars 2018
Östersunds Bibliotek Östersund

Sockenlappar

Vilka var sockenlapparna, vad hade de för arbetsuppgifter, var bodde de, hur blev de behandlade? Den mest omtalade av Jämtlands sockenlappar var nog spelmannen Lapp-Nils, men det fanns många fler. Hur kan vi hitta spåren efter sockenlapparna när det inte längre finns någon som kan berätta om dem?

Många var intresserade av Ewa Ljungdahls föreläsning om sockenlappar som var en av programpunkterna under den samiska jubileumsveckan Staare 2018. Samlingssalen blev snabbt fullsatt. Därför kommer nu en ny chans och ett nytt tillfälle att höra Ewa berätta.

Ewa Ljungdahl är arkeolog i grunden och arbetar sedan många år både med samisk arkeologi, historia och etnologi. Hon är anställd på Gaaltije, sydsamiskt kulturcentrum i Östersund.

Foto Nils Thomasson, Jamtli bildbyrå. Omslagsbild på Gaaltijes broschyr "Sockenlappar i Jämtland" som Ewa Ljungdahl skrivit.

Arrangör: Östersunds bibliotek i samarbete med Gaaltije, sydsamiskt kulturcentrum.

Mer nöjen på Östersunds Bibliotek
Fredag 25 Maj 2018
I siffror

65 st

har besökt evenemanget på Östersund.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Östersunds Bibliotek). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Sockenlappar, Östersunds Bibliotek

POPULÄRT I Östersund JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Östersund.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Östersund. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Maj